ADANA / ÇUKUROVA - Adana Anadolu Lisesi

May

Okulumuz Matematik Öğretmeni Cemile ALTINTAŞ ve öğrencilerinin hazırladığı gezici bilim şenliği başlıyor.

AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR

AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR

Mrt

Okulumuz Adana Anadolu Lisesi, 2023-2024 Okullar arası oryantiring genç kız B kategorisinde Adana 1.si, genç kız A kategorisinde Adana 2.si, genç erkek A kategorisinde Adana 3.sü, genç erkek B kategorisinde Adana 4.sü olmuşlardır.

Şbt

Öğrencilerimiz, Matematik Öğretmeni Cemile ALTINTAŞ ile Çukurova Üniversitesi'nde bulunan Teknokent'i ziyaret etti. Öğrencilerimiz yaptıkları ziyerette elektrikli otomobil yapımı ile ilgili bilgiler aldı.

Şbt

Okulumuzun ilk mezunlarından (Ala'82) Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Dilek Sema ARICI öğrencilerimiz ile etkili ve verimli bir seminer gerçekleştirdi.

Şbt

2023-2024 Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenledigi Genç Kızlar Tenis Turnuvasında Okulumuz Adana 2.si, Genç Erkekler Tenis  Takımımız Adana 3.sü olmuşlardır. Emeği geçen sporcu öğrencilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.  Tenis Kız Takımımız  Adana'da yapılacak olan Türkiye Bölge müsabakakarına katılmaya  hak kazanmışlardır.

Şbt

Okulumuz 10. sınıf öğrencilerinin hazırladığı coğrafya sergisinde jeolojik zamanlar ile iç kuvvetler ve dış kuvvetler sonucu oluşan yer şekilleri gösterildi.

Ock

Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi kapsamında Doç.Dr. İsmail SANBERK tarafından öğrencilerimize Bilimsel Araştırma Yöntemleri konulu sunum 03/01/2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Ock

2023-20234 Eğitim öğretim yılında düzenlenen Adana Okul Sporları Floor Curling branşında okulumuz öğrencileri karma gençler il ikincisi oldu.

Ock

23 Aralık 2023 Tarihinde yapılan Safahat Konulu Liseliler Arası Çevrim İçi Bilgi Yarışmasında Okulumuz öğrencilerinden Muhammed AÇIKGÖZ Çukurova İlçesi ve Adana İli Birincisi, Nehir ÖZGEN Çukurova İlçesi İkincisi olmuştur.

Ara

Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi kapsamında Prof.Dr.Umut ORHAN tarafından öğrencilerimize Sanayinin Dijitalleşmesi konulu sunum yapıldı.

Ara

Okulumuz öğrencileri Belemedik gezisinde doğa yürüyüşü, eğlencili spor etkinlikleri ve piknik yaptılar.

Kas

ALA Oryantring Cumhuriyet Kızları, üniversitede yapılan 29 Ekim Cumhuriyet yarışlarında ilk 3’e imza attı. 1. Elif Yağmur KONUKÇU-9/A, 2. Elif Dila KASAP-10/C ve 3. Elanaz TABAKÇIOĞLU-10/D Tebrikediyoruz

Kas

"Atatürk ve Cumhuriyet" konulu kompozisyon yarışmasında il üçüncüsü olan olan öğrencimiz Meltem DURMUŞOĞLU ÖDÜLÜNÜ ALMIŞTIR.