ADANA / ÇUKUROVA - Adana Anadolu Lisesi

Kas

29-30/Kasım/2022 tarihlerinde Adana Anadolu Lisesi olarak dört farklı okulda Anadolu Mektebi tarafından düzenlenen Cengiz AYTMATOV konulu panele 10-A sınıfından Ahmet Alp ÖZDEMİR, Emir Ali KAPLAN, Arda TOPAK ve 11-C sınıfından Berkay ADIGÜZEL ile katılım sağlanmıştır.

Haz

Bu yıl 12.'si düzenlenen Genius Olympiad proje yarışması; bilim, sanat, yazarlık, mühendislik, tasarım ve iş geliştirme yoluyla çevre sorunlarının küresel bir anlayışın ve sürdürülebilirliğin elde edilmesini teşvik etmektedir.

Okulumuz öğrencilerinden Ali Eren Aytekin ve Ekrem Eşsizoğlu, Okul Müdürümüz Muharrem Yanarateş danışmanlığında katıldıkları "Genius Olympiad" proje yarışmasında 821 proje ve 960 öğrenci arasından şeref ödülü ve Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Rochester Institute of Technology Üniversitesi'ne 14.000 dolar burs ile mülakata kabul hakkı kazandılar.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Haz

Adana Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi arasında Sosyal ve Bilimsel İşbirliği Protokolü imzalandı.

Haz

3-4 Haziran 2022 tarihlerinde Ankara'ya düzenlenen gezide Okulumuz yönetici, öğretmen ve öğrencileri Anıtkabir'i ziyaret ederek Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Bilkent Üniversitesini gezdiler.

May

Okulumuzda 9. sınıf öğrencilerine Çukurova Üniversitesi Teknokent gezisi düzenlendi. Yöneticiler tarafından Teknokent Yönetim ve Kuluçka Merkezi hakkında bilgiler verildi.

May

2022 Kebap Gününde Okulumuzun mezunları buluştu. Okulumuz mezunu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya YANIK  2022 Kebap Gününe İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar KOÇAK,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal SEVİM ve misafirlerimizle birlikte katılarak mezunlarımızla ve öğrencilerimizle biraraya geldi.

May

ADANA ANADOLU LİSESİ 2022 YILI MEZUNİYET TÖRENİ 17 MAYIS 2022 TARİHİNDE YAPILDI.

May

Erasmus KA2 Projemiz 'Talented Entrepreneurs in Job Market ' İkinci hareketliliği Portekiz Povoa da Varzim şehrinde 9-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. Öğrencilermiz ve öğretmenlerimiz yapılan etkinliklerle okulumuzu başarılı bir şekilde temsil etti.

May

Üniversite de Erasmus yapan mezunlatla buluşma 15 Mayıs 2022 Saat 20.00'da yapıldı.

May

Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin düzenlediği Çanakkale - İzmir gezisi tamamlandı.

ALA ENGLISH MAGAZINE IS ON THE PUBLIC

May

Okul Müdürümüz Muharrem YANARATEŞ, öğretmenlerimiz Zehra MERCAN, Arslan KÖLE, Selim SARIAKÇALI, Nihat AYNIN ve bir grup öğrencimiz Seyhan Belediyesine ait kompost gübre üretim tesisini gezdiler. Tesis ve üretilen ürünler hakkında bilgi aldılar.

Nis

Uzay Yerleşim Tasarımı Yarışması'da Amerikan Ulusal Uzay Ajansı'ndan Mansiyon Ödülü alan öğrencilerimiz Sayın Valimiz Dr. Süleyman ELBAN'ı ziyaret etti.

Nis

Okulumuz Adana Anadolu Lisesi Floor Curling genç kızlar Türkiye Şampiyonu olmuştur. Beden Eğitimi öğretmenimiz Mehmet YEŞİLTEPE ve öğrencilerimizi kutluyoruz.